Special

Welkom op Wat Speelt Mijn Kind!

Welkom op Wat Speelt Mijn Kind, de website die er moest komen. Wat houdt uw kind of kleinkind bezig op het gebied van computerspelletjes? Wij leggen dat hier uit. Begrijpelijk en inhoudelijk, zodat u een oordeel kunt vellen over het gamegedrag van uw (klein)kinderen.

Als professioneel gamecritici worden wij steeds vaker geconfronteerd met vrienden en kennissen die zich afvragen: "Waar is mijn kind eigenlijk mee bezig in die games?” Het is een vaak gestelde vraag onder jonge ouders, maar ook bij opa’s en oma’s. Om een ultiem antwoord te kunnen geven op deze vragen, hebben we Wat Speelt Mijn Kind (WSMK) in het leven geroepen.

Wie zijn wij?

De crew van WSMK bestaat uit gamecritici die werkzaam zijn voor GamersNET.nl, een website die al sinds 1999 schrijft over videospellen. De leeftijd van onze redactieleden varieert van 19 tot 52 jaar en juist in die diversiteit zit de kracht van Wat Speelt Mijn Kind. Wij weten hoe het is om op te groeien in een wereld waarin videogames gemeengoed zijn, maar snappen ook hoe het voelt om in die wereld als ouder verantwoordelijkheid te dragen voor je kind.

Sites als GamersNET zijn gericht op mensen die van games houden. Daardoor gebruiken ze vaak vaktermen en gaan ze uit van een bepaalde voorkennis. WSMK doet dit niet en wil game-informatie bieden in begrijpelijke taal, zonder afbreuk te doen aan het spel.

Wij houden namelijk van computerspelletjes. Ze brengen elementen van boeken, films en muziek samen, en voegen daar interactiviteit aan toe. Toch zijn we niet blind voor de mogelijke gevaren van het medium. Bij WSMK gaan we niet op de stoel zitten van de organisatie van leeftijdsrestricties, PEGI (Pan European Game Information). Wij bieden context aan mensen die niet dagelijks bezig zijn met games, maar wel meer willen weten over de spellen waar hun (klein)kinderen mee bezig zijn.

Informatie over de games van uw kind

Wat doen wij?

Wat Speelt Mijn Kind biedt uitleg over games in begrijpelijke taal. We behandelen de voordelen en gevaren van bepaalde spellen, maar leggen ook uit waar ze over gaan. Zo kunt u niet alleen geïnformeerde besluiten nemen, u krijgt ook een beter begrip van de spellen die uw kind speelt.

Naast informatie over games, rapporteert WSMK ook over zaken die actueel zijn. Wat doet YouTube met jongeren? Wat is het verschil tussen alle spelcomputers? Waarom is een bepaalde game momenteel zo populair? Wat zijn de feiten en fabels met betrekking tot gameverslaving? Op dit soort vragen geven we regelmatig antwoord via onze specials. Tot slot introduceren we een constant groeiend woordenboek, dat de meest voorkomende gametermen helder definieert.

Aangezien we regelmatig updates doorvoeren en nieuwe games toevoegen, is het de moeite waard om WSMK regelmatig te bezoeken. Is er iets wat je wilt zien op Wat Speelt Mijn Kind? Stuur ons gerust een berichtje en we gaan ermee aan de slag! Wat Speelt Mijn Kind is hier namelijk voor jou.

Geschreven door Peter Bouwman op 14 november 2017

Lees ook