Special

Waarom moet ik betalen om online te spelen op mijn Switch?

Sinds 19 september 2018 moet er betaald worden voor een ‘Nintendo Switch Online-lidmaatschap’. Zonder het lidmaatschap is het niet meer mogelijk om online met andere Nintendo Switch-gebruikers te spelen en te communiceren. Voorheen kon dit gratis. Wat betekent dit voor uw situatie en waarom moet er nu wél betaald worden en voorheen niet? U leest het in dit artikel.

Waarom kost het lidmaatschap geld?

De reden voor de kosten zijn volgens Nintendo te wijten aan het onderhoud van de online-omgeving. Als u een Nintendo Switch koopt, betaalt u voor het apparaat zelf. Als u een spel aanschaft betaalt u voor de ontwikkelingskosten van het spel. Echter is er nog een derde kostenpost voor Nintendo, namelijk de kosten die zij maken om de online-omgeving in stand te houden.

De online-omgeving draait op diverse servers die wereldwijd worden ingezet. Deze servers moeten worden onderhouden. Volgens Nintendo is dit vooral noodzakelijk voor het waarborgen van de veiligheid en het verbeteren van de gebruikerservaring.

U mag dus ook verwachten dat in de nabije toekomst u gebruikerservaring zal verbeteren. Denk hierbij aan snellere laadtijden als u online speelt, maar ook meer games die gebruik maken van het platform.


Hoeveel kost het lidmaatschap?

De prijzen voor het lidmaatschap zijn als volgt:

Prijzen lidmaatschap voor 1 account:

1 maand (30 dagen) €3,99

3 maanden (90 dagen) €7,99

12 maanden (365 dagen) €19,99

Naast de individuele lidmaatschappen is er ook een familielidmaatschap. Deze kan gedeeld worden met maximaal acht accounts. Dit lidmaatschap kost €34,99 per jaar.

Dit is relatief goedkoop. Voor de Xbox One en Playstation 4 betaalt u ongeveer €60 per jaar voor 1 account.

 

Wat krijg ik als ik een lidmaatschap heb?

Zoals eerdergenoemd is het lidmaatschap hoofdzakelijk bedoelt om online met anderen te kunnen gamen. Echter zijn er nog een aantal extra’s die u ontvangt na de aanschaf van het lidmaatschap. Zo krijgt u toegang tot een aantal herziene klassieke Nintendo-spellen.

Ook ontvangt u een cloud-opslag voor uw opgeslagen spellen. Zo kunt u uw voortgang van ieder spel meenemen naar een andere Nintendo Switch. Dit is vooral handig als u of uw kind op een Nintendo Switch van een kennis of familielid verder wilt gamen.

Tot slot krijgt u toegang tot de Nintendo Switch Online app, deze is verkrijgbaar in de Apple Appstore (iPhone) en de Google Playstore (Android-toestellen). Middels deze app kunt u via internet bellen met andere spelers. Handig als u online met hen speelt maar geen koptelefoon hebt voor uw Nintendo Switch. U kunt immers de microfoon en speaker van uw smartphone gebruiken.

Het feit blijft dat het erg vervelend is dat u onverwachts moet gaan betalen voor een service die u wellicht al gebruikte. Echter hopen wij dat dit artikel u in ieder geval wat meer inzicht heeft gegeven in de herkomst van de kosten.

Geschreven door Salim Harinck op 25 maart 2019

Lees ook

1, 2, Switch
Simulatie
Minigame-collectie om de kracht van de Nintendo Switch te tonen
Rapport 1, 2, Switch