Special

Twitch: deel je avonturen met de hele wereld

Twitch is simpel gezegd een streamingdienst, waarmee je het spelen van games kunt 'uitzenden' via je een eigen Twitch-kanaal. Een soort YouTube-video, met zowel de optie om live uit te zenden als ook het later terugkijken van opgenomen uitzendingen. Mede dankzij Twitch applicaties voor onder andere de Xbox One, PlayStation 4 en pc is het extra simpel om direct aan de wereld te laten zien wat je aan het spelen bent. Headset op, controller klaar? Spelen maar!

Het streamen van games is nog altijd heel populair. Een paar gamers ter wereld zijn er zelfs zó succesvol mee geworden, dat ze er een riant salaris mee kunnen verdienen. Nou is dat voor de meeste van ons niet weggelegd, maar het neemt niet weg dat streamen gewoon een hele leuke bezigheid is. Niet langer beperkt het spelen van games zich tot je eigen huiskamer. Liefhebbers wereldwijd kunnen online meekijken en dankzij een headset en chatbox ook live meepraten. Zo wordt het gamen ineens een hele sociale bezigheid.

Via de website van Twitch (https://go.twitch.tv) kan je een eigen account aanmaken en zo beginnen met het inrichten van je eigen Twitch-kanaal. Wil je alleen met anderen meekijken, dan is een eigen account niet per se noodzakelijk. Alleen voor het meepraten in de chat dien je ingelogd te zijn.

Zitten er nog haken en ogen aan streamingdiensten, zoals Twitch? Eigenlijk alleen de bekende aandachtspunten die ook voor andere sites gelden. Je komt eenvoudig in contact met andere gameliefhebbers wereldwijd, wat een hele gezellige, sociale bezigheid kan zijn. Helaas zitten er ook op Twitch wel eens etterbakken of grofgebekte pubers, die het soms verpesten voor alle anderen. Negeren of lekker een andere stream opzoeken is dan de beste optie.

Ook is het aan te raden als ouder om een beetje in de gaten te houden wat er bekeken wordt. Serieuze Twitch-kanalen maken vaak netjes melding als ze ook games spelen die voor 18 jaar en ouder bedoeld zijn. Toch is het niet lastig om in een paar klikken de stevige actie van een Grand Theft Auto, Call of Duty of Battlefield op je beeldscherm te toveren. Afspraken maken met je jonge gamer in huis is zeker aan te bevelen. Zoek gewoon direct op je favoriete (goedgekeurde) spellen, dan kan je zonder problemen genieten van al het leuks dat de wereld van streamen te bieden heeft.

Geschreven door op 14 november 2017

Lees ook