Special

Koningin Wilhelmina onderweg naar Civilization 6

Het aantal games waarbij de Nederlandse geschiedenis een rol speelt is op een hand te tellen. In Brothers in Arms: Hell’s Highway (2008), een schietspel dat zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, speelt omgeving Eindhoven een grote rol in operatie Market Garden. In het strategiespel Empire: Total War (2009) was er de mogelijkheid om als Nederland de Gouden Eeuw te herbeleven. Sindsdien zijn er weinig games meer te vinden waar ons kikkerlandje een rol in speelt.

In Brothers in Arms: Hell’s Highway (2008), een schietspel dat zich afspeelt ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, speelt omgeving Eindhoven een grote rol in operatie Market Garden. In het strategiespel Empire: Total War (2009) was er de mogelijkheid om als Nederland de Gouden Eeuw te herbeleven. Sindsdien zijn er weinig games meer te vinden waar ons kikkerlandje een rol in speelt.

Dat gaat heel snel veranderen, want Civilization 6 komt in februari met een uitbreiding waar ons land een grote rol gaat spelen, onder bezielende leiding van Koningin Juliana. Civilization 6 is een strategisch spel waar je een samenleving moet opbouwen en moet laten groeien tot een wereldmacht. Hierin hebben al veel bekende beschavingen een grote rol gespeeld, zoals de Azteken, het oude Egypte en de oude Britse staat. Vanaf februari is ook Nederland als factie speelbaar. Onderstaande video laat dit in alle pracht zien.

Vooral de focus op onze vorstin is een unicum en nooit eerder vertoond in een computerspel. Er wordt met trots gekeken naar haar 58-jarige regeerperiode. Inhoudelijk zal het ook flink Nederlands aanvoelen, want “de polder” krijgt een grote rol! Het is onze grootste kracht, want wij kunnen immers water in land veranderen! Qua gevechtseenheden ligt de klacht in het schip: “De Zeven Provinciën”.

Nederlands trots in bange gamedagen verschijnt op 8 februari in Civilization 6: Rise & Fall voor de pc.

Geschreven door Peter Bouwman op 29 december 2017

Lees ook

Civilization 6
Strategie
Bouw zelf je ideale samenleving
Rapport Civilization 6 (Civ6)