Artikelen

Beweging en games

Normaliter denk je bij gamen aan stilzitten, maar het kan ook anders! Beweging en games kent namelijk al jaren trends en virtual reality en Pokémon GO zijn nieuwe richtingen.

Nintendo Labo combineert games met kartonnen 'IKEA-bouwpakketten'

Nintendo speelt met Nintendo Labo in op het combineren van gamen met knutselen. Maak eerst je kartonnen creatie en gebruik deze om vervolgens interactief te gamen op je Nintendo Switch. Wat zijn de mogelijkheden?

Weet jij wat jouw kind speelt? (POLL)

Ben je anno 2018 een ouder, dan is de kans groot dat jouw kind gamet. Natuurlijk ben je je daarvan bewust, maar weet je ook wat jouw kind speelt op de iPad, pc of PlayStation? Wij zijn benieuwd en vragen je daarom eerlijk antwoord te geven op onze poll!

Waarom de wereld op Red Dead Redemption 2 wacht

De wereld wordt gek als er nieuwe informatie, een afbeelding of een video verschijnt van Red Dead Redemption 2. Maar waarom? Waarom wachten zoveel mensen op een game van Rockstar?

Gerucht: Microsoft wil EA, Valve en PUBG Corp. kopen

Hoe zou de game-industrie eruit zien als Microsoft een aantal van de grootste game-partijen over zou nemen? De geruchten gaan dat ze dit inderdaad van plan zijn. Wat zou dat betekenen?

Koningin Wilhelmina onderweg naar Civilization 6

Onze Nederlandse geschiedenis is een rijke, maar toch speelt Nederland niet vaak een rol in historische games. Gelukkig komt daar binnenkort verandering in.

Maken games de jeugd minder gewelddadig?

Als games in het nieuws verschijnen, is dat lang niet altijd positief. Het Sociaal Cultureel Planbureau beweert in een recent verschenen rapport echter zijdelings dat games de jeugd juist minder gewelddadig zouden maken.

Een stortvloed aan games tijdens de feestdagen: het verborgen risico

Wandel vandaag een gamewinkel binnen en je zult zien dat de schappen bijna uitpuilen van de nieuwe games. Elk jaar opnieuw verschijnen de grootste spellen in het vierde kwartaal. Waarom gaan uitgevers steevast zo hard de concurrentiestrijd met elkaar aan?

#Gamergate: Het #MeToo van de game-industrie

Sinds enkele weken is de wereld in de greep van de #MeToo-beweging. Hoewel dergelijke affaires nog nooit eerder op zo’n grote schaal naar buiten kwamen, kende de game-industrie drie jaar geleden al een soortgelijke revolutie. Maak kennis met #Gamergate.

Het succes van PlayerUnknown's Battlegrounds

We kunnen er bijna niet meer omheen: PlayerUnknown's Battlegrounds. Het is de populairste game van dit moment en wij leggen precies uit waarom dat zo is.

Artikel zoeken