Artikelen

PlayerUnknown’s Battleground stopt met lootboxes in België en Nederland

Na FIFA stopt ook de populaire game PlayersUnknown's Battleground met lootboxes! Niet alleen in België, maar ook in Nederland.

Verkoop van FIFA-punten gestaakt in België

Na overleg met de Belgische Kansspelcommissie heeft uitgever EA besloten de verkoop van FIFA-punten in België te staken.

PEGI introduceert nieuw pictogram om in-game aankopen te duiden

Ook PEGI gaat met de tijd mee, en vindt nieuwe gevaren in games om ouders en kinderen voor te waarschuwen. Wat betekent het nieuwste icoontje achterop de doosjes van spellen? We leggen het in heldere taal voor...

Wat zijn V Bucks in Fortnite?

We kunnen er niet meer omheen. V Bucks zijn enorm gewild bij de jeugd. Maar wat zijn deze V Bucks eigenlijk? En wat kun je kopen met V Bucks?

Een gokverslaving van games? De kans vermindert...

De Kansspelautoriteit erkende het probleem al langer, maar gaat nu over op actie. Hoe willen Nederlandse instanties echter die omstreden 'loot boxes' beperken en daarmee opborrelende gokverslavingen dwarsbomen?

Gameverslaving nu officieel erkend, maar wat houdt dat in?

Jezelf compleet verliezen in computerspellen is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nu officieel een verslaving. Reden tot vreugde of is de erkenning wellicht nog wat kort door de bocht? We geven vraag en antwoord.

Kansspelautoriteit: Gokken in games is een overtreding van de kansspelregels

Willekeurig objecten verkrijgen in games of willekeurige spelers in FIFA kopen als je er echt geld voor betaalt, het mag straks niet meer als het aan de Kansspelautoriteit ligt. Welke gevolgen heeft dit voor de game-industrie?

In gesprek met het Trimbos Instituut over gameverslaving

Wanneer is een kind verslaafd aan gamen? En is het wel een echte verslaving. Wat Speelt Mijn Kind ging in gesprek met een expert van het Trimbos Instituut.

Beweging en games

Normaliter denk je bij gamen aan stilzitten, maar het kan ook anders! Beweging en games kent namelijk al jaren trends en virtual reality en Pokémon GO zijn hierin nieuwe richtingen.

Nintendo Labo combineert games met kartonnen 'IKEA-bouwpakketten'

Nintendo speelt met Nintendo Labo in op het combineren van gamen met knutselen. Maak eerst je kartonnen creatie en gebruik deze om vervolgens interactief te gamen op je Nintendo Switch. Wat zijn de mogelijkheden?

Artikel zoeken