Artikelen

Wordt Apple de nieuwe grote speler in de game-industrie?

Tijdens haar persconferentie in maart 2019 kondigde Apple haar nieuwe services aan. Een van die services was Apple Arcade, een abonnementendienst van Apple, voor games. Wat dat precies betekent, lees je in dit artikel.

Is Google Stadia het nieuwe Netflix voor games?

Met Google Stadia zal het in de toekomst niet meer nodig zijn om een spelcomputer in huis te halen. Je maakt simpelweg contact met de servers van Google en speelt direct een spel. Hoe dat precies werkt is te lezen in dit artikel.

Waarom moet ik betalen om online te spelen op mijn Switch?

Sinds 19 september 2018 moet er betaald worden voor een ‘Nintendo Switch Online-lidmaatschap’. Zonder het lidmaatschap is het niet meer mogelijk om online met andere Nintendo Switch-gebruikers te spelen en te communiceren. Voorheen kon dit gratis.

PlayerUnknown’s Battleground stopt met lootboxes in België en Nederland

Na FIFA stopt ook de populaire game PlayersUnknown's Battleground met lootboxes! Niet alleen in België, maar ook in Nederland.

Verkoop van FIFA-punten gestaakt in België

Na overleg met de Belgische Kansspelcommissie heeft uitgever EA besloten de verkoop van FIFA-punten in België te staken.

PEGI introduceert nieuw pictogram om in-game aankopen te duiden

Ook PEGI gaat met de tijd mee, en vindt nieuwe gevaren in games om ouders en kinderen voor te waarschuwen. Wat betekent het nieuwste icoontje achterop de doosjes van spellen? We leggen het in heldere taal voor...

Wat zijn V Bucks in Fortnite?

We kunnen er niet meer omheen. V Bucks zijn enorm gewild bij de jeugd. Maar wat zijn deze V Bucks eigenlijk? En wat kun je kopen met V Bucks?

Een gokverslaving van games? De kans vermindert...

De Kansspelautoriteit erkende het probleem al langer, maar gaat nu over op actie. Hoe willen Nederlandse instanties echter die omstreden 'loot boxes' beperken en daarmee opborrelende gokverslavingen dwarsbomen?

Gameverslaving nu officieel erkend, maar wat houdt dat in?

Jezelf compleet verliezen in computerspellen is volgens de Wereldgezondheidsorganisatie nu officieel een verslaving. Reden tot vreugde of is de erkenning wellicht nog wat kort door de bocht? We geven vraag en antwoord.

Kansspelautoriteit: Gokken in games is een overtreding van de kansspelregels

Willekeurig objecten verkrijgen in games of willekeurige spelers in FIFA kopen als je er echt geld voor betaalt, het mag straks niet meer als het aan de Kansspelautoriteit ligt. Welke gevolgen heeft dit voor de game-industrie?

Artikel zoeken