PUBG

PlayerUnknown's Battlegrounds

PlayerUnknown's Battleground (PUBG) is een schietspel, waarbij honderd mensen in één spel tegen elkaar strijden in gevechten. Het voelt daarbij een beetje als de boeken- en filmreeks The Hunger Games. Eén iemand of één groep moet uiteindelijk overleven.

Zodra je als speler op het eiland belandt, dien je spullen te verzamelen die helpen bij het zo lang mogelijk overleven. Denk daarbij niet alleen aan wapens, maar ook aan eten (voor gezondheid) en verschillende gereedschappen die het leven gemakkelijker maken. Strategie is van groot belang, want als je een tegenstander weet uit te schakelen, kun je al zijn spullen bemachtigen. Dit geldt echter ook andersom, waardoor het soms verstandiger is om jezelf te verstoppen. Dit zorgt voor een ongekende spanning, waarbij ook geluid een grote rol speelt. Alles is goed hoorbaar en de spanning is te snijden als iemand jouw huis binnensluipt.

Deze game verscheen als zogenaamde Early Access-game. Dit betekent dat de game nog niet af was toen het verscheen. Op deze manier kan de ontwikkelaar geld bij elkaar krijgen om de game af te maken en delen de spelers direct in de kosten van het ontwikkelproces. Voor PlayerUnknown's Battleground is dit een zegen gebleken, aangezien de game enorm positief is ontvangen en ook zeer veel gestreamd wordt op onder andere Twitch. Het is een game die zowel leuk is om te spelen als om te bekijken.

Grof geweld

In de game dien je tegenstanders uit te schakelen. Hoewel dit niet extreem grof in beeld wordt gebracht, is het doel van het spel duidelijk en gebruik je verschillende (vuur)wapens om het spel te winnen.

Microtransacties

Spelers kunnen cosmetische aanpassingen krijgen door deze uit betaalde kistjes te halen. De mogelijke inhoud daarvan is transparant weergegeven, maar de kansen voor specifieke voorwerp kan hevig verschillen.

PlayerUnknown's Battlegrounds
Actie
Veldslagen met 100 man