GTA Online

GTA Online is de online-versie van Grand Theft Auto 5 (GTA 5), waarin spelers in een online-wereld met of tegen elkaar verschillende missies kunnen spelen. De gehele wereld van San Andreas (California) uit GTA 5 is ook aanwezig in GTA Online. Je creëert zelf een personage, waarna je in de grote wereld aan de slag kunt. Je kunt racen tegen andere mensen en dat kan ter land, ter zee en in de lucht. Ook kun je schietgevechten starten, banken overvallen met vrienden en nieuwe voorwerpen en kleding bemachtigen.

Door verschillende 'jobs' te volbrengen, verdien je geld in de spelwereld van GTA Online. Dit is het belangrijkste van het spel, want met dit geld kun je nieuwe dingen kopen voor je online personage. Denk aan nieuwe kleding, wapens, voertuigen, jachten en zelfs hele huizen. Ook kun je je eigen criminele organisatie opstarten, medespelers "inhuren" als je body guards en daarmee nog rijker worden.

De ontwikkeling van GTA Online is constant gaande en ontwikkelaar Rockstar blijft nieuwe jobs, voertuigen, wapens, evenementen en opties toevoegen. Daardoor is het spel altijd in leven en kun je het eigenlijk niet uitspelen. Je kunt met groepen vrienden 'crews' vormen, inclusief een eigen embleem, die je ook kunt gebruiken op je eigen voertuigen en wapens. De game is grafisch identiek aan GTA 5 en dat maakt GTA Online ook een game voor spelers vanaf 18 jaar.

Grof geweld

Het geweld in GTA Online is bij vlagen keihard. Je kunt ingame personages overrijden en er zijn legio wapens beschikbaar die je overal in de spelwereld kunt gebruiken.

Grof taalgebruik

Ingame karakters kunnen grof taalgebruik bezigen.

Seks

Er is een stripclub in de game aanwezig die seksuele content bevat.

Alcohol en Drugs

Eén van de optionele doelen in GTA Online is het opbouwen van een drugskartel.

Gokken

Je kunt gokken op jezelf of medespelers alvorens je een missie begint, op deze manier kun je extra geld verdienen of verliezen.

Discriminatie

Ook GTA Online is een knipoog naar de Amerikaanse samenleving. Discriminerende opmerkingen worden daarbij niet geschuwd.

GTA Online
Adventure
GTA met vrienden in een open wereld