FIFA 18

FIFA 18 zet de traditie voor van jaarlijks een nieuwe FIFA-game, als tegenhanger van concurrent Pro Evolution Soccer. FIFA 17 introduceerde als meest opvallende onderdeel een verhalende spelmodus genaamd The Journey. In dit avontuur beleefde je de pieken en dalen van een prof in wording, vanuit de voetbalschoenen van de Britse Alex Hunter. In FIFA 18 gaat dit avontuur verder met The Journey: Hunter Returns.

Verder doet FIFA 18 precies wat je van het spel zou verwachten, namelijk voortborduren op het succes van een vorig deel. De gameplay is herkenbaar, dus als je FIFA gewend bent trap je al snel het balletje weer rond. Wel zijn er wat vernieuwingen geweest waardoor je makkelijker wissels kunt doorvoeren en waarmee het nemen van strafschoppen wat gebruiksvriendelijker is. Voor de rest is het eigenlijk vooral meer van hetzelfde.

Is dat erg? In zekere zin niet, want de basis is heel vermakelijk. Diverse spelopties om te voetballen, zowel als spelers als ook als manager. En ook de populaire 'voetbalplaatjes-modus' FIFA Ultimate Team is weer present. Deze modus is onder ouders het meest berucht, want het kan spelers verleiden om met echt geld extra pakjes Ultimate Team spelers te kopen. Geduld hebben en spelers zelf vrijspelen en extra opties verdienen door goed te presteren, dat is zeker aan te raden. Anders kan het met een paar extra aankopen een vrij dure FIFA-game worden.

Microtransacties

De mogelijkheid om FUT-pakketten (FIFA Ultimate Team) wordt ontzettend aangemoedigd door EA en er wordt ook veel gebruik van gemaakt.

FIFA 18
Sport
De jaarlijkse voetbalgame weet wederom te overtuigen