codww2

Call of Duty: WWII

Call of Duty: WW2 gaat weer terug naar de setting waarmee het allemaal ooit begon: de Tweede Wereldoorlog. Centraal staan een emotionele achtbaanrit in de verhalende singleplayer en een intense ervaring met de multiplayer. En zoals we inmiddels van Call of Duty gewend zijn, is de actie vaak hard en zijn er diverse controversiƫle momenten.

Vele jaren geleden maakte Call of Duty naam als een schietspel in de setting van de Tweede Wereldoorlog. Een sterk verhaal en goede gameplay zorgden voor een enorme populariteit, waar de franchise vandaag de dag nog steeds van profiteert dankzij miljoenen fans. In 2007 ging het roer om qua setting. De Tweede Wereldoorlog werd ingeruild voor een moderne setting en dat bleek een schot in de roos. Vele delen met een moderne, fictieve oorlog volgden, maar steeds vaker kwam de wens van fans om terug te keren naar de wortels. Call of Duty: WW2 komt alle fans eindelijk tegemoet en neemt ons weer mee terug naar de iconische strijdvelden uit de jaren '40 - '45 van de vorige eeuw.

Naast de bijna klassieke setting bevat Call of Duty: WW2 wel diverse vernieuwingen van de afgelopen jaren. Een opvallend onderdeel is Nazi Zombies, dat al meerdere jaren heel populair is gebleken. Zoals de naam doet vermoeden strijd je in deze fictieve setting tegen nazi's die zombies zijn geworden. Samen met andere spelers moet je zien te overleven en samenwerking is hierbij heel belangrijk.

Grof geweld

De actie is grof, heftig en vaak expliciet in beeld.

Grof taalgebruik

Er wordt nogal eens gevloekt.

Call of Duty: WWII
Actie
Terug naar de Tweede Wereldoorlog