Pokémon Red & Blue

Het is de game waarmee de Pokémon-rage begon. In Japan was de game in 1996 al populair. Wij in Europa moesten nog wachten tot het jaar 1998. In Pokémon Blue & Red kruip je in de huid van een beginnende Pokémon-trainer, die op zoek moet naar 150 kleine wezentjes. Deze zijn niet allemaal direct in het spel te vinden. Sommige wezens dien je te evolueren. Dat doe je door met ze te vechten tegen andere Pokémon. Als ze een bepaald level bereiken transformeren ze in een nieuwe variant.

Hoewel Pokémon Rood en Pokémon Blauw twee verschillende games zijn, zijn ze bijna identiek aan elkaar. Het enige verschil tussen de twee is een aantal Pokémon, die slechts in één van beide games te vinden zijn. Indertijd diende je met de Game Boy een kabel te gebruiken om ze te ruilen met andere trainers. Met de 3DS-versie is dit gemakkelijker online te doen.

Gevechten tussen Pokémon gebeuren om de beurt, waarbij je een aanval selecteert die je Pokémon vervolgens uitvoert. Als je wint krijg je ervaringspunten waardoor de wezens sterker worden. Uiteindelijk is het de bedoeling om acht Gym Leaders te verslaan, die allen gespecialiseerd zijn in een van de elementen in de game. Zo zijn er Gym Leaders die gebruik maken van enkel Water-Pokémon, Steen-Pokémon etc. Het uiteindelijke doel van het spel is om alle 150 wezentjes te vangen.

Pokémon Blue & Red kennen een leeftijdsgradering van 3 jaar en ouder. De games zijn in het Engels en de gevechten tussen Pokémon zijn grafisch niet schokkend.

Gokken

Er is een casino met slotmachines te vinden, maar dit maakt geen belangrijk deel uit van het spel.

Pokémon Red & Blue
Actie
Het begin van de Pokémon-hype