Betekenis

console

platform

Wat betekent CONSOLE?

De PlayStation 4, Xbox One of Nintendo Switch; een losse spelcomputer noemt men in de game-wereld vaak een console [khonsool]. Deze apparaten zijn hoofdzakelijk toegespitst op het spelen van games en verdienen zodoende de term 'gaming console', vaker afgekort tot simpelweg console. Gezien dit niet de breed in te zetten computer betreft, wordt een game-pc dan ook vaak niet tot de consoles gerekend.

Hoewel ieders voorkeur voor het ene of andere 'platform' kan variƫren, is de zogenaamde 'console war' voor veel gamers een heikele kwestie. Op het internet wordt meermaals uitgevochten welke console nu daadwerkelijk de beste is, ook al is daar nooit echt een concreet antwoord op. Iedere gamer prefereert nu simpelweg het ene apparaat meer boven de ander, sterk afhankelijk van smaak in games en de bijbehorende randapparatuur.

Naast de game-apparaten beschikken veel (pc) games ook over een ingebouwde 'console'; een hulpmiddel die in de game gebruikt kan worden om bepaalde scenario's op te wekken of om juist een beetje in vals te spelen, hetgeen we dan cheaten noemen.

Voorbeeldgebruik van CONSOLE

Welke console vind jij beter, Xbox of PlayStation?

Ik heb liever een mooie game-pc dan een console.

De console war gaat nooit uitgevochten worden.

Woord zoeken