Betekenis

GG

gee-gee, geegee

Wat betekent GG?

GG [zjie-zjie] is een snelle afkorting voor 'good game', iets wat doorgaans na een lekker online potje gechat kan worden. Een minder vriendelijke variatie hierop is GGEZ, waarbij EZ staat voor 'easy', ofwel gemakkelijk. In tegenstelling tot GG is GGEZ een afkorting met een minder goed imago, die vaak gebruikt wordt om het andere team slecht te noemen. Het roepen van GGEZ wordt vaak bestempeld als onsportief gedrag, waar GG juist al jarenlang een positief term is.

Een alternatieve aanvulling luidt 'no re', als in "gg no re". Hierbij wordt de voorafgaande strijd bejubeld, maar geeft men meteen aan dat er geen revanche gewenst is. Spreekt de verliezer dit uit, dan is deze klaar met verliezen. Wanneer de winnende partij "gg no re" roept, klinkt het eerder alsof deze bang is een volgende keer wél het onderspit te delven.

Alternatieve kreten in deze trend zijn GJ, wat staat voor 'good job'. Deze term wordt sneller tijdens online potjes gebruikt, terwijl GG vaak de afloop van de wedstrijd aanduidt.

Voorbeeldgebruik van GG

Lekkere pot, man. GG!

Deze gasten waren zo slecht. GGEZ!

We gaan ten onder, gooi die GG er maar in...

Andere termen
GlitchMMORPGEsports

Woord zoeken